کد مطلب: 296485
دانا گزارش مي دهد؛
شروع آخرين سال کاري دولت سيزدهم و گام هاي سرنوشت ساز
تاریخ انتشار : 1403/01/19 13:02:59
نمایش : 286
آغاز سال جديد، فرصت مغتنمي براي دولت سيزدهم است تا در آخرين سال کاري خود گام هاي سرنوشت ساز براي حل مشکلات اقتصادي کشور بردارد.

به گزارش هفت چشمه، شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ سال 1403 آخرين سال فعاليت دولت سيزدهم خواهد بود و در خرداد سال آينده، انتخابات چهاردهمين دوره رياست جمهوري برگزار خواهد شد. از اين رو سال پيش رو، براي دولت سيزدهم سالي مهم و سرنوشت ساز خواهد بود.

رهبر معظم انقلاب در ابتداي سال جديد، در پيام نوروزي خود، امسال را با عنوان «جهش توليد با مشارکت مردمي» نامگذاري کردند تا بدين ترتيب راهبرد يک ساله کشور را مشخص کند.

نامگذاري سال با عناوين اقتصادي و رويکردهاي مختلف، در طول سال هاي اخير حاکي از دغدغه همگاني نسبت به مقوله اقتصاد است، موضوعي که نه تنها براي مردم و بخش هاي مختلف اجرايي و قانون گذاري بلکه براي رهبري نيز از اهميت قابل توجهي برخوردار است.

مشارکت مردم در اقتصاد، اما به نظر مي رسد براي يک سال پيش رو، پاشنه آشيل دولت باشد چرا که دخيل کردن مردم در اقتصاد علاوه بر رونق توليد، مي تواند مردم را در امور کشور مسئول و متولي کند.

تاکيد چند باره رهبر انقلاب بر مسئله مردمي سازي اقتصاد

مسئله خصوصي سازي از مسائل مهمي است که در طول دهه هاي اخير، به عنوان يک مقوله مهم در بسياري از محافل اقتصادي و سياسي مورد توجه قرار گرفت، موضوعي که بعدها به دليل عدم توفيقات بسياري از منتقدان، از آن با واژه «خصولتي» شدن دولت استفاده کردند.

پديده هاي شرکت ني شکر هفت تپه، نمونه اي بارز از عدم توجه به مسئله خصوصي سازي بخش هاي مختلف دولت بود که منجر به شکل گيري فساد کلان اقتصادي و اعتصاب هاي طولاني مدت کارگران شد.

سرنوشت مجموعه هايي همچون هفت تپه که ناشي از تفکر اقتصاد ليبرالي بود، در نهايت موجب آسيب رسيدن به اعتماد مردم شد.

اگرچه شروع اعتراضات کارگران هفت تپه در اواسط دهه 80 بود، اما واگذاري اين مجموعه در اوايل دولت روحاني اتفاق افتاد و در نهايت اين مجموعه متضرر با کارگران ناراضي از اوضاع اقتصادي و معيشتي، اسپانسر يک باشگاه ورزشي شد تا کار بيش از پيش پيچيده و گره خورده شود.

رئيس جمهور وقت و اعضاي دولت روحاني، اما در مسير اصلاح وضع موجود توفيقات قابل توجهي کسب نکرد و اين نيز گام بعدي براي آسيب رسيدن به اعتماد مردم شد.

دولت روحاني، اما در زمينه بي اعتماد کردن مردم براي ورود به بازار سرمايه نقش آفريني هاي بيشتري داشت.

به ويژه در ماجراي ورود غير کارشناسي حسن روحاني به بازار بورس و ارز، بخش گسترده اي از مردم با زيان هاي هنگفت مواجه شدند و اين امر گام ديگري در بي اعتماد سازي مردم نسبت به ورود سرمايه هايشان به بخش توليد شد.

اهميت مسئله موجب شد که امسال بار ديگر رهبر انقلاب به مقوله مردمي سازي اقتصاد تاکيد کرده و جهش توليد با مشارکت مردم را براي سال پيش رو نامگذاري کنند.

اين ميان ، اما وظيفه دولت سيزدهم در بازگرداندن اعتماد از دست رفته مردم، پاشنه آشيل اقدامات دولت براي يک سال کاري خواهد بود.

اولويت دولت اعتمادسازي در مردم باشد

محمد صالح جوکار، نماينده مردم يزد در مجلس در اين باره در گفتگو با راه دانا عنوان کرد: اولويت دولت در سال پيش رو بايد اعتمادسازي در مردم باشد، متاسفانه مردم اعتماد ندارند و نمي تواند سرمايه هاي خود را وارد توليد کنند زيرا بيم از بين رفتن سرمايه هايشان را دارند.

شايد تاکيد رهبر انقلاب بر مشارکت دادن مردم در اقتصاد، توجه دادن مسئولان به اعتماد از دست رفته مردم به ويژه در طول سال هاي اخير بوده است، از اين رو مي توان گفت اين توصيه رهبر انقلاب براي سال پاياني دولت سيزدهم مي توان مقدمه از براي گام هاي سرنوشت ساز باشد.

دولت سيزدهم تنها با جلب اعتماد مردم خواهد توانست راه را براي آشتي مردم با بازار سرمايه و مشارکت در توليد هموار کند و اين گام مهم مي تواند ادامه راه را براي دولت در سال هاي آتي آسان کند.

شايد يکي از مهمترين و البته اصلي ترين گام هاي دولت سيزدهم، بهبود وضع اقتصادي آن هم با مشارکت مردمي باشد تا از اين گذر، گام هاي مهم بعدي در حوزه هاي مختلف برداشته شود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg